Stikstofadvies

In 2030 moet de stikstofuitstoot in Nederland met 50% zijn afgenomen. De agrarische sector staat hierbij centraal. Dat brengt veel onzekerheden mee voor u als agrarisch ondernemer.

In 2030 moet de stikstofuitstoot in Nederland met 50% zijn afgenomen. Een ambitieuze doelstelling die alleen maar behaald kan worden door grote aanpassingen door te voeren. De agrarische sector staat hierbij centraal. Dat brengt veel onzekerheden mee voor agrarisch ondernemers.

Welke impact hebben de maatregelen op uw bedrijf? Kunt u nog wel blijven ondernemen op de manier waarop u dit nu doet? Wat houden de stoppersregelingen in? En wat zijn uw rechten als de overheid het bedrijf, waar u zo hard voor gewerkt hebt, wil opkopen?

Nog niet alle zaken zijn duidelijk. Dat geeft u wel de tijd om het een en ander alvast op een rijtje te zetten. Wat zijn opties voor verduurzaming? Hoe zit het met alle vergunningen en wat is uw rechtspositie? Is het mogelijk om nog te ontwikkelen of uit te breiden? Wat zou een eventuele stoppersregeling betekenen?

De Aelmans Adviesgroep staat agrarisch ondernemers al ruim 30 jaar bij in hun bedrijfsvoering. Wij zijn thuis in onteigeningszaken, onderhandelingen en aan- en verkoop. Daarnaast hebben wij jarenlange ervaring en kennis over het omgevingsrecht en gebiedsontwikkelingen in het landelijk gebied. Een allesomvattend advies is ons daarom op het lijf geschreven.

Wilt u inventariseren wat de opties zouden kunnen zijn voor uw bedrijf? De adviseurs van Aelmans Adviesgroep staan voor u klaar.
Adrie van Oerle

Strategisch agrarisch adviseur,
Aelmans Adviesgroep

Stikstofadvies.nl is een initiatief van: