Ontwikkeling van een high-tech test- en innovatiecentrum voor meststoffen

projecten

Ontwikkelaar en producent Soiltech ontwikkelt professionele bladvoedingsproducten, bekend onder de naam Optima. Die zijn niet alleen zeer efficiënt, maar ook goed combineerbaar met andere middelen, en zijn samengesteld uit grondstoffen die vanuit milieuoogpunt toekomstbestendig zijn. Om nieuwe testcapaciteit te creëren, wordt er een high-tech test- en innovatiecentrum gebouwd.

Aelmans verzorgde voor dit project onder andere het ontwerp en tekenwerk van de proefkas en de technische beschrijvingen van de kas en installaties. Daarnaast verzorgden we het aanvragen van de offertes en de uitbesteding. De bouwbegeleiding namen we ook voor onze rekening. 

High-tech

De nieuwe eigen proefkas wordt voorzien van van enkele high-tech installaties.  Zo zorgen bijvoorbeeld scherminstallaties en een speciale klimaatregeling er voor dat de condities volledig kunnen  worden gesimuleerd zoals die in de praktijk in het veld (kunnen) voorkomen. Zo werken zij aan oplossingen om voedselproducerende bedrijven klimaatadaptief te maken. De plantaardige landbouw is op zoek naar dit soort oplossingen, zowel in binnen- als in buitenland. De ambities zijn dan ook – Europees – internationaal.

Duurzaam en gasloos

Het nieuw te bouwen Test- en Innovatiecentrum wordt natuurlijk zo duurzaam mogelijk gebouwd, en het wordt volledig gasloos verwarmd. Verwarming zal gebeuren met warmtepompen die draaien op de energie van de zonnepanelen die het bedrijf vorig jaar al ruimschoots heeft geïnstalleerd. Ook het gedeelte van het Test- en Innovatiecentrum dat achter de kassen zit zal op het dak voorzien worden van zonnepanelen.

Stikstofadvies.nl is een initiatief van: